1 Haziran 2012 Cuma

Ebay dan Telefon Almayı Başaranlar Yandı !!


Merhaba .. Bildiğiniz gibi devlet yurtdışından telefon gelmesine izin vermiyo ve sormadan geri yolluyo ... İşte tam bu anda benim gibi insanlar kendilerini zeki gibi gösterip riske giriyo ve satıcıyla anlaşarak telefonu MP4 olarak gösteriyo ve telefon sipariş ediyo.. Bunu kabul eden çok az satıcı vardır ve %90 çinlidir zaten ..
Diyelim ki benim gibi şanslı ve zekisiniz :) ... Telefon size geldi ve kullanmaya başladınız.. Kaçınılmaz son olarak en geç 1 ay sonra "telefonu kaydettirin yoksa kapatırız" mesajı alıcaksınız ..İşte o anda yapıcak 2 şey var ..

1-> Telefonun imesini klonlamak
Bunu yapmak önceden çok büyük meziyetti ve yapabilenlere çok saygı duyulurdu :) .. Ama şimdilerde özellikle çinli telefon üreticileri IMEI değiştirmeye yarayan programları kendi sitelerinde veriyo ve nasıl yapıcağınızı söylüyo .. Tabii ki bu illegal .. Bi de klonlamak için aldığınız IMEI kullanılıyosa 2 telefon da çöp olabilir..

2->Telefonu kaydettirmek :
Eğer ki yurtdışından gelen akrabanız varsa üzerine kaydettirirsiniz ve 5 TL ödersiniz İDİ ESKİDEN !!
Şimdi ise yeni çıkan bi kanunla artık 5 TL değil 100 TL ödüceksiniz ...Yani zekanızı devlet devre dışı bırakıyo .. Burda da karşımıza 2 seçenek çıkıyo :)
   2.1 -> Eğer ki telefon türkiye fiyatından 100 TL den daha karlıysa ve tel sipariş riskini göze alıyosanız sipariş edersiniz ve %70 ihtimalle stresli günler - aylar geçirirsiniz
  2.2 ->" Devletin bi bildiği vardır" diyerek bu işten vazgeçersiniz ve mahallenizdeki telefoncuyla kanka olmaya çalışırsınız ..
İşte tam bu yüzden bizim gibi telefonu çok seven bi toplumu Turkcell , Vodafone ve Avea ya mahkum etmek isteyen devlet sıkı çalışıyo .. Biz de öylece izliyoruz ...

4 yorum:

  1. Güzel yazı. Devlet vatandaşın bir inse.

    YanıtlaSil
  2. Devlet vatandaşın sırtından bir inse diyorum.

    YanıtlaSil
  3. bu vergiler yüzünden cebimizde beş kuruş kalmıyor.Bir daha benim oyumu hayatta bulamazsınız.

    YanıtlaSil
  4. bu vergiler yüzünden cebimizde beş kuruş kalmıyor.Bir daha benim oyumu hayatta bulamazsınız.

    YanıtlaSil