10 Mayıs 2010 Pazartesi

İnternette Şifreyi Kaptırmamanın Yolları


Eğerki internetten alışveriş yapıyorsanız , önemli bilgi ve dosyalarınız varsa şifreler sizin için hayati önem taşır.
Şifrenizi kaptırmamanız için size pratik yollar:
OKUMAK İÇİN DEVAM EDİN:

1-ŞİFRE SEÇİMİ:Şifrenizde sayı ve karakterler aynı anda bulunsun şifreniz sadece "1234567890" olamsın Türkiyede ortalama 10 kişiden 4 kişinin şifresi böyle sadece rakamlardan oluşmaktadır.Bunlar doğum tarihi , takımının kurulduğu tarih , istanbulun fethi ....

2-TEK TİP ŞİFRE KULLANMAYIN:Her sitede ayrı şifre  kullanmayın.Çünkü bir siteden çalınan şifreniz diğer sitelerdeki hatta kredi kartı şifreniz bile olabilir.Sıklıkla dolaştığınız sizin için önemli olan sitelere farklı şifreler vermek en iyisi olacaktır.

3-HALKA AÇIK YERLERE DİKKAT:Halka açık herkesin girebileceği internet cafe, internet evi,kütüphaneler ve şifresiz kablosuz bağlantılarda kesinlikle sizin için önemli olan  şifre ve bilgileri girmekten sakının.

4-ANTİVİRÜS KULLANIN:Antivirüsler sizi tam olarak koruyamasada son derece gereklidir.Şifrelerinizi girdiğiniz bilgisayarda antivirüs yazılımının olmasına ve bu yazılımın güncel olmasına dikkat edin.Antivirüs yazılımlarınızı daima güncel tutun.

5-İŞİNİZ BİTTİKTEN SONRA TEMİZLEYİN: İşlemlerinizi yaptınız ve artık siteyle işiniz kalmadı.Ama unutmayın ki windows sizin şifrelerinizi sonradan hatırlayabilmeniz için kaydeder.Sizin yapmanız gereken şey işiniz bittikten sonra tarayıcınızdan CTRL+SHİFT+DELETE basarak şifrelerinizi ve gezinme geçmişini silmeniz.

BU PRATİK ADIMLARI YAPARAK İNTERNETTE HUZUR İÇİNDE İŞLEMLERİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ.

YAZAN:METİN ÖGTEM