23 Nisan 2010 Cuma

Gmail Anlatımı Kullanımı Herşeyi


Gmail







Özellikler

Gmail Google şirketi tarafından sunulan genel ağ (internet) tabanlı e-posta hizmetidir.
Gmail'in veri saklama kapasitesi sürekli artmaktadır (şu anda 7 GB'den çok).
Ücretsiz POP3 iletişim olanağı vermektedir.
Gmail hesabına sahip olmak isteyenlerin daha önceden, halihazırdaki bir kullanıcıdan davet alması gerekirken 7 Şubat 2007 tarihi itibariyle herkes üye olabiliyor.
Gmail'in içine anında mesajlaşma sistemi de (Google Talk) yerleştirilmiştir.
Bu sistem ile başka bir program yüklemeye gerek kalmadan anında mesajlaşılabilir, ayrıca bu mesajlaşma kayıtları içinde arama yapılabilir.
Öte yandan, 2004 yılında Gmail o anda gösterilmekte olan e-posta ile ilgili reklam gösterme kabiliyetinden dolayı özel hayatın gizliliğine saygısızlıktan dolayı ABD'de dava edilmiştir.
Google yetkilileri, sistemin otomatik çalıştığını ve gösterilen reklamların kaydının veya analizinin yapılmadığını savunmuşlar ve yargılama sonunda beraat etmişlerdir.
Gmail ayrıca gizlilik dolayısıyla çin hükümetiyle de davalık olmuştur.
Gmail daha doğrusu Google şirketi Çin hükümetini dava etmiş ve gizlilik ihlalleri devam ederse Çin'den çekileceğini bildirmiştir.


Destekleyen Tarayıcılar

Gmail in standart mail hizmetini bütün tarayıcılar desteklemektedir. Fakat Gmail'in sohbet özellikleri yalnızca Firefox ve Internet Explorer'da çalışır.

Diller

Gmail sohbet şu anda 18 farklı dil arayüzünde çalışır: İngilizce (ABD) ve İngilizce (İngiltere), basitleştirilmiş ve geleneksel Çince, Danca, Felemenkçe, Fince, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece Lehçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca, İsveççe ve Türkçe.



Gmail Sayfasına Gitmek İçin Tıklayın

Google Chrome



Google Chrome







Genel B ilgiler


Google Chrome, Google tarafından geliştirilen, açık kaynak kodlu bir ağ tarayıcısıdır. Adını çizgesel (grafiksel) kullanıcı ara yüzünden almaktadır. Chromium ise Google Chrome'un arkasındaki açık kaynak kodlu tasarıya verilen isimdir. Yasarı BSD Lisans altında yürütülmektedir.
Microsoft Windows için geliştirilen beta sürümü 2 Eylül 2008 tarihinde, 43 farklı dilde kullanıma sunulmuştur. Daha sonra Mac OS X ve Linux sürümleri de geliştirilmiştir..


 

Dizayn


Öncelikli tasarlanma amaçları, varolan görüntüleyiciler arasında güvenliği geliştirmek, hız ve kararlılığı sağlamak. Bunlarla beraber geniş bir kullanıcı arayüzü değişimi yapılmıştır.
Chrome, Google ve Netscape gibi diğer üçüncü parti yazılımlardan oluşan 26 farklı kod kütüphanesinden oluşturulmuştur.


Güvenl ik



  • Chrome periyodik olarak iki adet karalisteyi (phishing ve malware) güncellemektedir.
  • Chrome'daki her sekmenin bir oyun alanıyla (sandbox) sınırlanmış kendine ait bir süreci vardır.
  • En düşük yetki ilkesi gereğince, süreçlerin dosya yazma ve hassas bölgelerden (ör. belgeler, masaüstü) okuma hakları elinden alınmıştır
  • Bir sekmede çalışan kötü niyetli bir yazılım kredi kartı numaralarını sezemez, fare ile etkileşime geçemez
  • Java 6.10 uygulamalarını desteklemektedir
  • Chrome; özel tarama özelliği olan Incognito mod desteği sağlamaktadır
  • Herhangi bir tarih tarama bilgisi cookies depolamaksızın web sitelerini ziyaret etmesini sağlar

Sahibinden Gittigidiyor Ebay Gibi Siteler Nerden Para Kazanıyor



Bu sitelerden birini hayatınızda en az 1 kere duymuşsunuzdur.Açık artırma tipi ve hemen al seçeneğiyle satış yapan bu siteler listelem ücretinden öncelikle parayı satıcıdan alır.
TÜMÜNÜ OKUYUN :)