23 Nisan 2010 Cuma

Sahibinden Gittigidiyor Ebay Gibi Siteler Nerden Para Kazanıyor



Bu sitelerden birini hayatınızda en az 1 kere duymuşsunuzdur.Açık artırma tipi ve hemen al seçeneğiyle satış yapan bu siteler listelem ücretinden öncelikle parayı satıcıdan alır.
TÜMÜNÜ OKUYUN :)


LİSTELEME ÜCRETİ NEDİR?
Listeleme ücreti sitelerin satıcılardan ilanlarının sitelerinde gösterilmesi için alınan ücretlerdir.Bu fiyatlar 10 kuruştan başlar 150 liraya kadar çıkabilir.Eğer ürününüz insanların görebileceği yerde olsun isterseniz.Ana sayfada reklamı yapılsın ya da başka sitelerden de görüp gelsin ürünü tanısınlar isterseniz listeleme ücreti kabarabilir.Ancak bu daha çok kampanya yapan siteler yada ücreti yüksek ürünlerde yapılır.
Sahibinden.com temel listeleme ücreti almaz yani isteyen sitede ilanını listeleyebilir.Bu da siteye önemli ölçüde satıcı ve buna bağlı olarak o kadar alıcı getirir.
Ancak sahibinden.com da ilanınız en görünür olsun isterseniz yaklaşık 150 tl ye kadar listeleme ücreti ödersiniz.Bunu yapanlarda zaten 150.000-300.000 tl lik ev gibi satan kişilerdir.
Ayrıca siteler ürünün satılması durumunda komisyon alırlar.Ebay 25 dolara karar %5 sonrasında ise 25 dolara kadar %5 sonrasında ise %2 komisyon alır.

Ancak bu sitelerde alışveriş yapıldığı için sahtekarlık çok olacağından siteler kendi ekipleriyle ilanları tarar yasa dışı ilan varsa veya başka bi durum varsa satıcıya bildirir yada ilanı kaldırır.
Bunula ilgili şöyle bi olay var.
Ebay da bir kişi annanne sini satışa çıkarmış,Açıklamasına da sessiz sakin bi köşede durur ve sevimlidir yazmış.İşin ilginç yanı teklif yağmış ilana ama ebay durumu gözden geçirip ilanı kaldırmış
SİTE ÇOK BÜYÜK OLMALI
Ayrıca sitede binlerce ürün satılacağından dolayı site çok büyük ve hızlı olmalı güvenliği üste seviyede olmalı.
SİTE İYİ REKLAM YAPMALI
Sitenin bilinirliğini artırıp hem satıcıları hem de alıcıları toplamak için başka sitelerde ve normal hayatta reklam yapmalı.
Örneğin gittigidiyor.com ve sahibinden.com otobüslerin üzerine reklam vererek trafiğe çıkılmadan alışveriş yapılabilineceğini söyler.
Yazan METİN ÖGTEM
Sorunuz olursa ben burdayım:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder