1 Haziran 2012 Cuma

E-Ticaret in son kalesi Sahibinden.com


Merhaba .. Bayaa bir zamandır yazı yazmadım çünkü e-ticaret sektörü artık türkiyede bireysel anlamda devlet eliyle de engellenir oldu .. Artık yurtdışından ürün getirtmek hayal oldu .. Zaten gümrük operasyonudan sonra gümrükçülere olan güven 0 a indi ..
İşte bundan sonrasında güvenecek tek yer kaldı ..Ne yazıkki yurtiçi .. Yurtiçi denilince akla sadece Gittigidiyor ve Sahibinden.com geliyo ..
Gittigidiyor artık yok oldu gibi bişey .. Çünkü kendisini ebay a sattı ve ebay ın türkiye sitesi olma yolunda ilerlemeye çalışıyo .. Ama unuttukları bişey var .. Burası Türkiye .. Yani diğer ülkelerdeki gibi ebay.com la ebay.co.uk hizmeti aynı olmaz .. Adam ebay.com dan aldığını türkiyeye sokamaz .. Yani bi anlamda dışarıyla bağlantısı kopuyo .. Bi ara paypal ödemesi gelicekti , sarktı ve halaa bekleniyo ..
Diğer yanda sahibinden.com var ..aslında sahibinden e hiç güvenmem .. Çünkü hiçbir zaman "ben buradayım ve sizi koruyorum" demez .. Dediği tek şey "listeleme ücretsiz .. Doping ister misin ?" işte bu yüzden son kale olarak onları gösterebiliyorum .. O kale de çok büyük olmasına karşın yeterince güçlü ve istikrarlı değil ..
Bu sorunu çözmenin 2 yolu var :
1->Devlet diyecek ki "İstediğiniz gibi ticaret yapın , bizden size özgürlük"
2->Sahneye yeni oyuncu .. Yani "bunlardan sıkılmadınız mı ?? ikisi de bi boka yaramaz bizi tercih edin diyecek "
Piyasanın şu anki durumna bakarsak ikiside olmucak .. Ama 2.sini deneyen çok büyük sükse yapmış olacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder